Yllättävän hyvin sitä saa itsestaan asioita irti, kun löytää aiheen mistä on oikeasti kiinnostunut ja mitä on kunnioittanut nassikasta asti. Asioiden katsominen tarkempien kakkuloiden läpi poistaa turhia filttereitä ja laajentaa kuvakulmia. Sitä haluaa oikeasti katsoa ympärilleen, eikä vain katsella, vailla oikeaa keskittymistä.


Uudet opiskelut avasivat mulle uuden maailman, samalla tavalla muistan viimeksi tuntuneen tältä silloin kun opin lukemaan. Muistan sen hetken kuin eilisen. Istuttiin isän kanssa Kuhmoisten S-marketin takana odottamassa äiteä ostoksilta. Viereisellä kylmäasemalla luki isoilla kirjaimille ”vesi, ilma”. Jostain syystä yhtäkkiä vain osasin järjestellä kirjaimet oikeiksi sanoiksi ja tavasin sanat isälle riemuissani. Kotiin ajaminen tuntui upealta – joka puolella oli uusia tekstejä luettavaksi! KIR-JAS-TO, AP-TEEK-KI. Kaikki muu menetti merkityksensä ainakin viikoksi kun pänttäsin kirjainparsia yötä päivää ja manasin kuin turkkilainen, kun en vielä osannut lukea tekstausta.


Nyt mulla on täällä vähän sama tilanne. Odotan seuraavaa kouluviikkoa kuin kuuta nousevaa, katselen suomen luonnosta kertovia dokumenttejä ja luen alan kirjallisuutta. Juoksen lähimetsissä ja puistoissa oksasakset käsissä kuin järkensä menettänyt ja kotona kuuntelen netistä lintulaudan tirppojen vikinöitä yrittäen erottaa niitä toisistaan (kissat erityisesti paheksuvat jälkimmäistä). Ja sitten manailen vittuperkeleitä kun en vielä erota puita silmujen perusteella tai tunnista kaikkia talventörröttäjiä.


On ihanaa viimein syventyä siihen aiheeseen mistä tykkää, vakka tulevaisuus näyttääkin nyt hyvin erilaiselta kuin pari kuukautta sitten. Luvassa on muutoksia niin hyvässä kuin pahassakin. Rahatilanne epävakautuu ja sen myötä me joudutaan luopumaan paljosta. Uskoisin kuitenkin että kaikki järjestyy parhain päin. Hirvein lopputulos olisi, jos olisin jäänyt sutimaan paikalleni ja katkeroitunut, ihan vain syystä säännölliset kuukausitulot. Pelissä kuitenkin on enemmän kuin raha: muutamina pienenä esimerkkeinä mun omanarvontunto ja sitä kautta se, mitä voin antaa muille.


On mukava viihtyä nahoissaan.

IMG-20170207-WA0017.jpg

Mun lempilintuni on muuten lehtokurppa.